Ak26-Alvila-Kalniesa-dienasgramata-05-0112
РасшифровалDagnijaUdre
ПодтвержденоНет
Расшифровка218.
Doņītim sākas 2 ned. atvaļinājums. Aizbrauca p. 4.30 uz Liepāju. Saldus stacijā būšot pretī Af. ar Žuli. Tiem nodos grsm. pirktās Annas dienu dāvaniņas: blūžu drēbi (Musītis), priekšautu (Doņītis), galvas lakatiņu (m.). -
M. šodien iet uz N. T. Musītis uzdāvināja biļeti. Ņemu cauri A burta papildinājumus. Baidos palaist garām neizlietotu acumirkli, kas zin, cik ilgi varēs strādāt? Bet tāpēc jāizmanto katrs brītiņš. Varbūt ka mans darbs būs jel cik derīgs.
26. VII. 36. Ritumīša 26 g. dzimšanas diena. Cik ātri pagājuši gadi un cik daudz pārdzīvots. Kad tik būtu veselība, tad viss cits nāks pats no sevis. -
Svētdiena. Strādnieku svētki pie Juglas ezera. Laiks karsts, laukā kā pirtī. Ļaudis jau no agra rīta dodas uz svētku vietu. Pilsētā ielas stipri tukšas. P. 2 klausījos "tulāšanas runas. Ļaužu esot bijis pāri par 100 t. Pret vakaru, ap p. 5 uznāca pērkona lietus ar vētru. - Mazo Edvīnu atstāja pie m., paši aizgāja uz svētkiem p. 10., bet tikai ap pusnakti pārradās mājā. - Vakarā bija Jofes kgs.
27. VII. 36. Šorīt vēl gulējām, kad m. sauca pie tēlefona. Zvanījis MIķis un stāstījis, kā vakar ar Žulīti nobraukuši Kursīšu ekskursantiem līdzi uz Kalpaka pieminekli, bet no turienes uz Kursīšiem un Saldu, no kurienes skrējuši uz Būriņām, lai Miķis nenokavētu vilcienu. Sestdien arī Žulis nobraucis no Saldus uz Lutriņiem kopā ar Miķi un Doņīti. Būriņās labi. -
Šorīt piesaulē uz loga ārpusē termometrs rādījis +40° R (+50° C.). Avīzē raksta, ka vakar esot ēnā bijis +34° C. Tāpēc arī bija negaiss, kas atkal no-
219.
darījis lielu postu dažādās vietās.
No tēlefona atnākusi, m. atlaidās, jo nejūtas šodien labi, te zvana atkal - atnākusi Grīnblata jkdze. Iespaids patīkams. Liekas stipri inpresīva, aizrāvīga, nervoza, ar ietekmi uz vajāšanas māniju sākumiem. - Biju laukā. Te Musītis pienes nod. piedzinēja Vimbas pavēsti: man esot jānomaksā 3 ls krīzes nod. (no 16. V.), bet nu būs joki: jau 23. IV. m. samaksāja visu to nodokli Ls 13.49. Gaidīšu, kad pēc 3. VIII. nāks nodokli piedzīt, tad iebāzīšu acīs savu listi ar nodokļa samaksas ....jumu. Bija pienācis Balodis. -
28. VII. 36. No rīta migloja, tāpēc laukā iznācu vēlāk. Arvien vēl rakstu a butru vārdus. - Musītis bija ar Gr. jkdzi iepirkties, pēc pie Dr Sn. ambulancē. Iekaisums esot mazāks; atkal jāiet ceturtdien. Būs labi. - Kartiņa no Liepājas. Ejot labi. - Lasīju Zeme un mīlestība II. d. turpinājumu. Sāku III. d. Vietām stipri bēdīgi. Tad tur daudz filozofiskā elementa. Tas jālasa vēl un vēl. Lielu patiesību runa Miralda savās vēstulē Indriķim.
29. VII. 36. Nav spožs, bet patīkams laiks. Sēžu pie galdiņa zem liepas. M. ar Musīti nogāja uz pilsētu pirkt M. kleitas drēbi. - Turpināšu a vārdus.
Bija vēstule no Gaigalu Jāņa. Esot Rīgā pie Grauduma (L. Altonavas ielā 17/19 - dz. 2), bet jūtoties pavisam slikti. M. nobrauca viņu apraudzīt. Pavisam sagājies. Teicis, ka nupat bijis iebraucis Aulis - atkal pēc naudas. Atdevis beidzamos 110 ls. Gaigalos stāvot lietas pavisam bēdīgi: salīgtais graudnieks neesot atnācis, tāpēc ar' laikam lauki palikuši neapsēti. - Tātad beigas. - Iebrauca Lielauces Livija no Ļaudonas uz Saldu braucot.
СобраниеАвтобиографическая коллекция
КоллекцияDiaries of Alvils Kalnietis (Klēbahs)