Ak26-Alvila-Kalniesa-dienasgramata-05-0109
РасшифровалDagnijaUdre
ПодтвержденоНет
Расшифровка212.
atzīst. - Laba ir E. atbilde Lapiņam. Tur L. taisnība, ka ģimn. programma pārspīlēta, bet tā taču nav E. vaina.
Šodien laikam Kupčs veda sarunas ar sava nama pircējiem. Likās, ka salīga. -
11. VII. 36. Šonakt lija. No rīta piemācies un drusku smidzina. Sutīgs. Laukā tagad neiešu, kārtošu pa burtiem sakrājušas lapiņas. Savādi, ka atkal uzpampusi labā kāja un sāk attīstīties jauna tulzna, tomēr sāpēt nesāp.
Gar sloksnītēm nostrādāju visu dienu, tomēr nebeidzu - palika Dzimtas 1. u. 2. daļas vārdi. Reizēm lija, jauks un silts.
12. VII. 36. Svētdiena. Ļoti jauks, saule. Varen silts. Nakti gulēju labi. Sapņoju, ka esmu apprecējies, mana sievas māte ir Elstes mamma, bet kas mana sieva, to nezināju. Tad redzēju mūsu mājas saimnieku Kupča k., kas pieprasīja, ka viņu drīkstot saukt tikai pa "insp. K. kgu," nevis vienkārši par K. k.
Sēdu zem liepas. Pabeidzu vēstuli Venneram. Iznāca 3 l. gara. Papildināju Pliskavas atmiņas.
Doņītis ar Liepiņa Ainu šorīt nobrauca uz Vecāķu jūrmalu pasauļoties un papeldēties.
Šodien mūsu Žuļi Kūguru bērnu iesvētībās. Iesvētīšot Kursīšos.
Vakar man, sēžot pie rakstāmgalda un kārtojot papīrus kaimiņu puika - Kurts Lancs, kas jau bijis ievietots vācu grūti audzināmo skolā - vairākas reizes svieda pāri žogam pa vaļējo logu zirņu pākšu čaumalas. M. nogāja pie Lanciem
213.
par puikas nerātnībām. Pēc puika bija atvainoties. -
13. VII. 36. Nosēdēju vakarā ilgi laukā. Gandrīz vai nevaru atcerēties tik jaukas vasaras kā šī. Tais septiņās vasarās, kur nodzīvojām Būriņās, bija tik maz siltu dienu, un vakarus - tos jau var izskaitīt uz pirkstiem. Bet šopavasar pareģoja aukstu un lietainu vasaru, tagad tā ir taisni otrāda.
Šorīt atmodos ap p. 5. Debesis pelēkas, kā pelēkas vilnas baķis. Ierūcās pērkons, un drīz sāka līt. Nolija pamatīgi. Tagad gan piemācies, bet silts un jauks. Varbūt vēl līs. Sēžu paviljonā. - Nosūtīju V. 3 l. garu vēstuli. - Ritumīša varda [vārda] diena. 26. VII. būs viņa dz. diena. - Doņītis vakar ar Ainu bija labi izdzīvojušies pa Vecāķiem. Nodedzis gluži sarkans.
14. VII. 36. Laiks gan ne visai spožs, tomēr varēju iet laukā, bet visu dienu nosēdēju istabā - gaidīdams pienesam pensiju. Neatnesa. Strādāju istabā, darbodamies gar burta a vārdiem. Bija noklīdušas kādas 6 paciņas vārdu. Meklēju, kamēr atradu grāmatu skapja atvilktnes dibenā. Jutu, ka trūka. Vakarā Miķis palīdzēja sakārtot. - M. jau vairākas naktis caurs miegs. Pēc v. st. 1. jūlijs.
15. VII. 36. Šodien sagaidīju pensiju. Nomaksājām tūlīt īri par jūlija m. (60 ls). Rītu būs jāmaksā nodokļu paliekas: ien. nod. 16 ls un dzīv. nod. 5.50 ls. Jāmaksā arī radio abonements.
Šodien ap p. pus 2 uznāca spēcīgs lietus. Tagad sēžu laukā, brīnum jauks laiks un gaisos pilns smaržu. Burvīga vasara.
СобраниеАвтобиографическая коллекция
КоллекцияDiaries of Alvils Kalnietis (Klēbahs)