AtšifrējaAnna9
AtšifrējumsTeicējs:
Bušs Jānis,
dzimis 1882. gadā Balvu pagasta Tutinavas ciemā. Vecāki bijuši laukstrādnieki. Piedalījies krievu-japāņu karā, ievainojuma dēļ atgriezies mājās, piedalījies 1905. gada revolucionārajos notikumos Balvos. Izglītība – skolā gājis 1,5 gadi. 1920. g. piešķirta jaunsaimniecība. Steķintavas ciemā (tagad p/z "Balvi"). Teicēja adrese: Balvu raj. Steķintavas ciemā.

20913

Revolucionaruos kustības vadītāji bija Grāvītis, Magaziņš un Melnups. Nikuodu sevišķu nūtykumu nabija. Balvu piļsātā bija mūsu centrs. Nūsprīdem, ka vajag ņemt rūkūs īrūčus. Es biju delegāts. Delegātam vajadzeja būt gūdeigam, taisneigam, viņš nadreiksteja būt tīsuots. Lesiņš bija kaut kur Vidzemē zadzis striķus, tuopec par delegātu viņu naīvieleja. Mes gribejam braukt pi ķeizara, lai dūd brīvību, bet leidz tam natykam, juo īzarodās draguni. Reikuojam sapuļcis,

KolekcijaLatvijas Universitātes Filoloģijas un filozofijas fakultātes materiāli