Atšifrējadravis
Atšifrējums2.4.25.
A. g. Berzkaln jkdz.
Uz Jūsu lūgumu vel tur kadas ziņģes uzrakstiju.
Bet par kazām kristībām gan neko sevišku nevaru, kamēr es atminu nekas savadi netika darihts, kristibas gluži tāpat kā tagad, bērēs līķa vedamee [vedamie] zirgi tika puškoti, un zārkā meta naudu, kapara un sudraba.
To kāzu būšanu aprakstišu.

34

Tas bij ap 1862. g. no mūs mājām aizveda deenastmeitu [dienesta meitu] tautiņās, brūtgans atbrauc precības (deribas) dzert, brutgans ar to līga tēvu ienāk pee [pie] maneem vecakeem [vecākiem] runā joko beidzot saka, ka bušot mums veenu [vienu] meitu aizvest, mate prasa kuru, nu to tevu. Viņu starpā jau bijis norunats.
KolekcijaLavīzes Balodes dziesmas