AtšifrējaEmis
Labots2016-03-26 17:10:16
Atšifrējums                                                                                                                                  14.
[10]     pie 2.
     Viņa sāka skriet pa baznīcu un meklēt sargu vakariņām, kuru tēvs tai katru nakti bij sūtījis. Bet zaldāts manīgi vien ielīda zārkā, un turēja vāku cieti virsū. Kad ragana bij diezgan izskraidījusēs un izmeklējusēs, bet nekā neatradusi, tā gribēj kāpt zārkā atpakaļ, bet sargs jo cieši turēja no iekšas zārka vāku, jo zināja, ka tas šķir viņa dzīvību no nāves. Beidzot ragana sāka lūgties, lai viņu laižot zārkā atpakaļ. Bet sargs teica lai noskaitot tēva reizi. Tikko ragana bija izteikusi pirmos vārds ''Mūsu tēvs debesīs'', tai grabēdami nokrita ragi un nagi, un tā pārvērtās atkal par skaistu jaunavu kāda bij priekš miršanas. No rīta sargs vedis no baznīcas ģenerālim pretim, viņa mīļoto meitu - dzīvu, un atdevis to tūlīt savam atpestītājam par sievu.