AtšifrējaEmis
Atšifrējums                                                                7.
3.  Kāds saimnieks braucis uz Alūksni. Tirdziņā sastrīdējies ar milici kurš viņam pēc tam uz pēdām sekojis. Saimnieks un daži viņa biedri ātri steidzās uz māju. Ceļā viņi satika, kur bij čigani apmetušies, tas uzreiz viņiem uzsauca: ''Vai jūs vēl te? Jau sen kamēr jūs meklē.'' Čigāniem acumirklī zirgi bijuši sajūgti un pazuduši starp krūmiem,
    Saimnieks braucis smiedamies mājās, kā čigānus viņš izmuļķojis.

Mantkārība.
4.  Kādreiz viens saimnieks izsludinājis, ka viņam govs pārdodama. Atbraukusi govi pirkt kāda bagāta kundze.
     Viņa tur palikusi pa nakti. Saimnieks vakarā izgājis laukā un sācis istabas galā rakt bedri. Saimniece un kundze gan dzirdējušas, bet nelikušās ne zinis.
     To nakti saimniecei bērns negulējis. Kundze gājusi viņas vietā pašūpot bērnu. Saimniece gulusies kundzes vietā.
     Ap pusnakti saimnieks skrējis istabā un uzbrucis tai vietā, kur iepriekš svešā kundze gulēja. Vīrs bij nonāvējis savu sievu, to viņš tikai tad ieraudzīja, kad gribēja aprakt.
     To redzēdams viņš aizbēga un padarīja pats sev galu.

Mantkārība.
5.  Kādiem vecākiem bij dēl ārzemē un piepelnījis daudz naudas. Pēc kāda laika viņš nolēmis apciemot vecākus.
     Uz mājām iedams iegriezies krogā un pēc tam gājis uz mājām. Vecāki viņu nepazinuši. Viņš tikai prasīja naktsmājas, kuras arī viņam neliedza.
     Saimnieks un tā sieva redzēdami tik bagātu ceļinieku nolēma to nonāvēt. Saimnieks aizgāja uz krogu pēc brandvīna lai labāk ceļinieks gulētu.
     Krogā viņam krodzinieks teicis laikam tamdēļ nācis pēc brandvīna ka dēls atnācis. Vecītis ar laimīgs, ka viņam tik bagāts dēls pārnācis steidzies ātri uz mājām. Bet sieva nevarēdama