AtšifrējaEmis
Atšifrējums                                                            76.
                            Vacējs: skolotājs Ed. Voss Opes 6 kl. pamatskolā.
               [10]             26.III.23.
                                Nostāsti no agrāku laiku dzīves.
1.     Agrāk, kad modē bijuši saiešanas nami, tad arī kāds saimnieks gribējis tur būt par sacītāju jeb tētiņu. Viņš aizbraucis un paņēmis dēlu līdz un teļu, kuru aizvedis tam saiešanas priekšniekam. Kamēr saimnieks iegājis pieteikties, tikmēr dēls ar teļu iebraucis laidarā.
       Priekšnieks prasījis, vai saimnieks lasīt ar protot viņš atbildējis, ka drusku protot gan. Viņš vēl jautājis kā Dievu nosaucot, saimnieks atbildējis Dievs, Tēvs un Svētais gars. Priekšnieks prasījis, kur dēls palika, tas atbildējis. Dēls ar teļu iebrauca laidarā.

2.    Kāds noziedznieks bijis notiesāts uz nāvi. Viņš domājis - , kā attaisnoties. Viņš nospriedis aiznest tiesnešam sviesta spainīti.
       Kā iedevis sviestu tiesnešam, tā tiesnesis izsludinājis visam pagastam, kad notiesātais atlaists.
       Noziedznieks iedams uz māju iegājis pie tiesneša un prasījis maksu par sviestu. Tiesnesis tikai izbrīnējies un bijis jāmaksā. Ātri viņš nosviedis naudu uz galda un aizgājis.