0001-Baunu-Milites-pamatskola-3-0045
AtšifrējaInesee
Labots2015-11-01 23:02:08
Atšifrējumskas bija pie piķa pielipusi. Nu viņš nolema nemt kurpi un braukt pa visām mājām apkārt kam kurpe derēs tā būs tā brūte Iezbraucis [izbraucis] daudz mājas beidzot iebraucis pie mātes meitām un prasa mātei vai meitas ar esot, ir gan divas gabalas vai vairāk neesot viņš prasa nē, nē vairāk nav kā tikai divas Nu tad lai vedot šurp Māte atved vecāko meitu bet tai kurpe neder īšķis [īkšķis] par lielu māte saka meitiņ cert pirkstu nost kad būs par ķeizareni [ķeizarieni] varēs ārsteties Meita nocert pirkstu. Nu ķeizara dēls uzbāž kurpi ņem meitu vezmā [vezumā] un brauc uz pili. Bet ceļš viniem iet gar sērdienītes mātes kapu un putnini dzied Asins, asins ir tai kājai īstā brūte vēl ir māja Ķeizara dēls griež zirgu riņķi un brauc atpakaļ prasīt mātei vai nav vēl kāda meita Vēl viena esot lai vedot šurp Bet tai ar kurpe neder papēdis par lielu. Māte saka meitiņ cert papēdi nost meita nocērt. Nu uzliek kurpi ķeizara dēls liek vezmā [vezumā] un brauc gar sērdienītes mātes kapu putniņi atkal dzied Asins, asins ir tai kājai īstā brūte vēl ir mājā. Nu ķeizara dēls griež atkal zirgu uz riņķi un brauc atpakaļ vai vēl nāv kāda meita nav māte atbild Bet ķeizara dēls uzstājās ka vēl vienai vajaga būt Māte saka kā vairāk nav vēl viena pelnruškīte tāda noplīsusi, melna kā to nemaz jums nevar rādīt Bet ķeizara dēls saka lai vedot tikai šurp Atnāk pelnrušķīte kurpe der nu Ķeizara dēls ņem vezmā [vezumā] un brauc bet tikko tiek pie mātes kapa putniņi dzied Asins, asins nav tai kājai īstā brūte nu ir rokā sērdienīte izkāpj paņem visas trīs kleitas un otru glāžu kurpi un brauc uz pili.
KolekcijaBauņu Mīlītes pamatskolas vākums