0001-Baunu-Milites-pamatskola-3-0044
AtšifrējaInesee
Labots2015-10-31 00:49:59
Atšifrējumszvaigžņu klētu [kleitu], bet tāda pate gandrīz kā mūsu pelnrušķīte, bet tā ātri pazuda. Vai nav bijusi kur laukā nē, nē pelnrušķītei iebēru pelnos zirņus viņa visu nakti lasīja un tagad guļ. Ķeizara dēlam tā skaistā tā patikusi kā viņš taisa otreiz [otrreiz] balli. Nu māte savas meitas vēl vairāk pucējusi lai būtu visskaistākās. Bet pelnrušķītei iebēra kaņepes pelnos un piekodinā tā izlasīt ka neviena kaņepe pelnos nepaliek. Bet sērdienīte sasauc putniņus un mudīgi izlasa kaņepes. Lielākās cupiņā mazakās guziņā. un aizteidzas [aizsteidzas] atkal pie akmena piesita ar kujiņu pie akmena dabuja meneša kleitu nu viņa bija balle atkal visskaistāka Ķeizera [Ķeizara] dels atkal dancinaja un visi sarunaja tad ta bus viņa brute. Bet kā pulkstins [pulkstenis] divpacmīt [divpadsmit] viņa atkal pazud. Mudīgi viņa aiziet kā neviens nemana aiziet savā gultā. Kad mātei meitas parnaca māte steidzas atkal pretī vaicadama: nu meitiņas vai vēl kāda bija skaistāka par jums. Viena vel bija ar meneša kleitu, un gandriz izskatijas pēc mūsu pelnrušķītes. Ne, ne māte atbildeja pelnrusķīte nekur nav bijusi viņai ieberu kaņepes krāsnī lai lasa visu nakti. Bet ķeizera [ķeizara] delam tā skaistā tā patikusi kā viņš nolema vēl trešo reiz taisīt balli Un kad visi sanakšot tad noliešot strepes [trepes] ar piķi lai neviens projām netiktu. Un nu māte ataklal [atkal] pucejusi savas meitas un pelnrušķītei iebera putraimus pelnos lai tā izlasa kā neviens putraims nepaliek serdienītei atkal sasauca putniņus un mudīgi izlasija putraimus lielakos čupiņā mazākos guziņā un mudīgi aizsteidzās pie akmena un tagad dabuja saules kleitu un glažu kurpes. Nu vina atkal aizgāja ballē visbeidzamā un ķeizera [ķeizara] delam viņa tā patika ka viņš domāja kā nu gan neizbeks [neizbēgs]. Bet ka pulkstins [pulkstenis] tivpasmit [divpadsmit] viņa atkal nepamanīta pazida [pazuda]. Nolika kleitu uz akmena un atkal nepamanīta sava gultiņā. Kad mātes meitas parnāca māte steidzās atkal pretī prasīt vai vel kada bija skaistaka par jums. Nebija gan viena vel bija ar saules kleitu un glažu kurpēm. Keizara delam gan ta patika bet atri pazuda. Kad ķeizara dels apskatija kā viņa brūte atkal pazudusi viņš gaja uz strepem [trepēm] meklēt bet tur vairak nekā neatrada kā vienu kurpi
KolekcijaBauņu Mīlītes pamatskolas vākums