AtšifrējaDina Ozola
Labots2021-02-25 12:15:55
AtšifrējumsLai Aleksis man palīdz sastrādāt dārzu, es viņa meitenēm sarīkošu tādu praksi kā nekur citur. Lai tikai viņš gādā par paklausīšanu.
Noprasīju Olgai, kāpēc pēkšņi tāda labvēlība par to aprikozu dārzu. Tas priekšniecībai vieglākais gājiens, jo meistares negribot tur strādāt un Dzintars arī negribot tur kultivēt. Pastāstīju ka es viņam runāju par aršanu un kā viņš atteicās. Stāstīju arī kā Meija skaisti uzara. Par gurķu sēklinieku audzēšanu arī teicu.
4. decembrī no rīta 7 00 -3C 9 00 -1C Migla.
Aizstaigāju uz mežu, atnesu egļu zariņus savam pierakumam. Vēl vienu klēpi vajadzētu. Aiz palmetdārza gar ezermalu skaists jaunais āboliņš. Palika vēl siltāks. Zeme no virspuses tā kā mīksta, bet jūtams arī sasalums. Migla. Tumša diena.
Kad izgāju no mājām, sāka līt un lija visu ceļu. Arī vēlāk lija. Atpakaļceļā gan tikai nedaudz pilināja. Izmirkām. Adatiņa ielīda salmos gulēt. Reksis tik pa laikam nopurinājās. Izmazgājies izskatījās tīrāks, baltāks. Uguni nevarēju iekurt. Galu galā sameklēju vecas kurpes un pat kartupeļus izvārīju. Bietes rītam arī noskaloju. Malkas gan vairs nemaz nepalika.
5. decembrī
Silts un lietus vairs nelija. Atvedu šādas tādas dālijas no istabas. Jau biju tikusi līdz Priedes Maijas mājiņai, kad brauca Spruģis ar ģimeni pēc aitiņas. Iecēlām manus ratus mašīnā un braucām atpakaļ. Atdevu iemainīto aitiņu no Baldonu trijnītēm. Manas Lotiņas lai paliek kopā. Ja būs aplēcis, tad tai aitiņai jēri var būt aprīļa vidū. Šodien arī izlaidu aitas laukā. Vēl aunels interesējās par Lotiņām, bet viņas nelikās ne zinis. Aunelis ir uz badīšanos, sit aitiņas, bet pats bailīgs. Sākšu turēt atsevišķi un labā laikā laidīšu laukā.
No rīta ienāca zirgkopējs. Izrādīju savu dzīvokli, pastāstīju par maiņas izredzēm. Piedāvāju pirkt telīti ar sienu un bietēm par 10 tūkst. Bija par 90% ar mieru. Padomāšot, parunāšot ar direktoru, un Neilandu. Viņš saka, klētī varētu ietaisīt kūtiņu vai arī stallī. Varbūt var atjaunot kūtiņu zem uzbraucamā tilta. Jāmeklē dakteri, lai paņem asinsanalīzes uz leikozi.
Gāju uz kopmītni pie Māras, bet ne satiku.
Spruģim jautāju par Olševski. Jā esot 12. grupas meistars. Tad tik man jārunā par praksi. Lai man palīdz apstrādāt un apkopt dārzu, es viņam izvadīšu praksi.
Manam uzticamajam pavadonim šodien bija noskriešanās. Aizbraucām uz "Rūķiem" Reksi arī "Rūķos". Atveda mani uz "Lielapguldi", nepaspēju ratus izkrāmēt, Reksis klāt. Gāju vakarā uz kopmītni, Reksis līdzi. Atpakaļceļa
KolekcijaLigitas Vucenas dienasgrāmatas