AtšifrējaDina Ozola
Labots2021-02-20 14:36:10
Atšifrējumsšot milicija. Drošināju, ka viņš taču uz konsultāciju pie profesora var aiziet. To jau viņa tagadējā darba vieta nevar liegt.
Šorīt - 4C septiņos no rīta. -1 C 8 00 vakarā.
Man uzara zemi. Uzara rindstarpas un visapkārt aprikozu dārzam. Teicu, lai kaut divas reizes izbrauc pa vienu rindstarpu, bet Meija brauca trīs un pat četras reizes. Lai vidū nebūtu tik dziļš saaruma grāvis viņš vēl pārbrauca pa arto un grāvi aizara. Galus un malas arī skaisti noara. Uzara mazo dārziņu. Tur kur Strautmanis Purvīšiem ardams manu dārziņu bija sastampājis un Purvīšiem pie robežas arī nebija kārtīgi uzaris, Meija skaisti visu nolīdzināja. Manu dārziņu ardams gan pagarināja, gan paplašināja. Ja es to visu apstādu ar kartupeļiem, tad man pietiks. Pie šķūnīša labu gabalu uzara. Lillijas arī izara, bet tur velēna atvēlās atpakaļ. Vecos upeņu krūmus es paspēju nozāģēt. Jāņogulājiem pārbrauca pāri. "Rūķos" būs mani jāņogulāji arī jārok laukā. Par aršanu samaksāju 250 rbļ., bet es vēl maksāšu. Labi ka ara dienā, vakarā pa tumsu tas nebūtu izdarāms. Vēl man tik jāatved kūtsmēsli.
Niedru segu kaudzi dārza stūrī arī paretināju. Šodien, kamēr Meija ara, daudz kociņiem apliku niedru segas. Mazajiem kociņiem vajadzīgi mieti. Ja ezers nesasals, būs jāmeklē skujas.
Uz "Rūķiem" aizgāju, kad jau krēsloja. Lai vistiņas paēstu, bija jānoceļ no laktas un pēc tam atkal jāuzceļ laktā. Sienu nogrūdu, ūdeni sasildīju. Tikai bietes nenomazgāju un neiedevu. Gotiņai sagriezu divus ķirbjus. Suņiem iedevu cukurbiešu graizījumus un pienu. Pat kaķis ēda vārītas cukurbietes. Rīt jāiet no rīta, jāizvāra kartupeļi, jāatnes salmi.
Ar Meiju gudrojām, ko audzēt rindstarpās. Zeme esot laba, vietām smilts. Varot audzēt gurķus, būšot aizvējš. Jau tagad jūt, ka ir aizvējš. Kad rudenī uzarts, tad var sākt domāt par audzēšanu. Dālijas visas varēs iestādīt.
1. decembrī
7 00 -2C Vējš.
Vāru sīrupu, cepu kabačus. Izņēmu sēklas. Mīkstums tik kārdinošs ka liku uz pannas. Bija ēdams arī bez olas. Aprikozu dārzā es varētu audzēt arī ķirbus un kabačus.
Par ilgiem laikiem mani uzrunāja direktors. Par dzīvokļu maiņu. Brīvu dzīvokļu neesot, bet Spila Ināra būtu ar mieru iet uz "Lielapguldi". Manā dzīvoklī droši vien remonts jātaisot. Tas tik ātri nebūšot. Man iedošot mašīnu, lai es varot pārkravāties pagaidām uz "Rūķiem". Teicu ka diezin vai Ināra nāks, jo man prasts dzīvoklis. Vai tad Šveicaram neesot bijis prasts. Pastāstīju ka viņam piedāvāju vairākus buļļus un govis un viņš gada laikā pat neatnāca paskatīties. Pirtiņu arī lēni būvē. Teicu, ka "Rūķi" man jāatbrīvo. Prasīja kad? Pavasarī. Vēl teicu ka praktiski dzīvoju vienā istabā, ka koridoru un otru istabu var remontēt. Vairākas reizes noprasīja vai es būtu

KolekcijaLigitas Vucenas dienasgrāmatas