AtšifrējaSandis Laime
Labots2022-08-19 08:51:53
AtšifrējumsPuisis kāmēr raganas slaukušas un cirpušas klusiņām aizgājis pie lūka un aizlicis priekšā lūkam pīladžu krustu. Tiklīdz ko raganas gribējušas laisties āra pa lūku, te atsitušās pret pīlādžu krustu un tā visas atkritušas atpakaļ izliedamas visu pienu puisis no smiekliem nevarējis vien nociesties. Te raganas ieraudzīšas puisi ar meitu un nu sācies lielais cīniņš. Sākusi jau aust gaisma puisi un meita steigušies uz istabu pateik citiem ļaudīm. Bet kāmēr ļaudis atnākuši raganas jau bija gabalā. Tāpēc ka puisi ar meitu uz istabu iedami nav atstājuši durvīs pīladžu krustu.

81 Ar muti Rīga ar darbiem aizkrasnē.

82. Man bija maza grāmatiņa.