Ak55-Veltas-Vitolas-atminas-01-0583
KolekcijaVeltas Vītolas atmiņas
Atšifrēja InitaL
Atšifrējums Savas darīšanas nokārtojis, pēc dažām dienām Āzijas dižais kapitālists aizbrauca.
Pēc dažām dienām arī Arnis pošas ceļā. Mēs ar Marusju pavadām. Arnis cenšas būt jautrs, bet mēs jūtam, ka viņš cenšas slēpt šķiršanās sāpes. Marusja raud. Arnis mierina. Viņš ātri iekārtosies un tad arī viņa uzņem gaitu. Arnis vagonā pie loga, mēs soļojam pa peronu. Vilciens aiziet. Aizved Arni ar klusu, skumju smaidu. Aizved Arni ar klusu, skumju smaidu. Man ir neizsakāmi smagi. Tik maz mēs pabijām kopā. Tagad viņš, mans labais Arnis, aizbrauca tālu, tālu. Sveša zeme, sveši ļaudis ar savu īpatnējo dzīves veidu. Kā tie tumšie cilvēki uzņems gaišo eiropieti? Nezin kad mēs atkal tiksimies... Kāpēc vajadzīga tāda ļauna vara, varmācīga vara? Vara, kas šķir tuvus cilvēkus.
Saņemam pirmo vēstuli. Marusja lasa. Mēs visas cieši pulciņā viņai apkārt. Arnis jautri stāsta par garo ceļu. Kā mainījās daba, cilvēki, noskaņa. Nepatīkama bija temperatūras maiņa.