KolekcijaRīgas pilsētas 2. vidusskolas vākums
Atšifrēja LigaB

atpakaļ jāiet prom, tad kārpa pazūd.

Kad pāriet uz jaunām mājām dzīvot, tad vispirms uz krāsns augšas jāuzliek sāls ar maizi, tad mājās būs svētība.

14812

Ja kāda brūte kautko nāk lūgt un tu viņai nevari to dot, tad viņai projām ejot jānomet tai pakaļ kāds maizes gabaliņš, tad kodes un citi kukaiņi tev nebūs mājās.

14813

Ede Vītol. 75. g. v. no Kurzemes, Zemgales Subates.
Esot tumši brūnas un melnas acis, kuras var otram ļaunu padarīt, ja tās kādu uzskata.

14814

Kad kreisā auss zvana, tad mironis piemin, ja labā, tad Pestītājs.

14815

Ja nazis stāv ar aso malu uz augšu, tad, ja kāds bērns tanī brīdī piedzimst, tas paliek par slepkavu.

14816

Ja kādām bērnam vairāk kā 24 stundas nedod pienu zīst, tad viņš ir apzīdīts - tam ir ļauna acis. Ja viņš uz kādu paskatas, tam notiek kāda nelaime. Daudz cilvēku ir, kuri nedrīkst uz otru paskatīties, ka tiem kas ļauns nenotiktu.

14817

Kad pats deguna gals niez, tad kāds mirst.

14817

Kad kāds ir govi nobūris, tad no tā ļaunā cilvēka vajaga dabūt kādu drēbes gabalu un jāsadedzina un tos pelnus ie-