KolekcijaRīgas pilsētas 2. vidusskolas vākums
Atšifrēja LigaB

jāsaka: "Es esmu tas uzvarētājs." Tad prāva tiks vinnēta.

Ja mīkstas žagas rauj, tad kāds labi piemin, ja ilgas un cietas žagas, tad kāds lād. Tad jāmin vairāki cilvēki, par kuriem domā, ka tas varētu lādēt, tad, kad žagas pāriet, tad pēdējais pieminētais ir bijis lādētājs.

14805

Kāds laiks ir piektdienā, tāds būs svētdienā.

14806

Ja uz mēles uzmetas tulzna, tad ar svārku stērbeli tulzna 3 reizes jārīvē un jāsaka: "Lai tava mēle nodilst kā mana svārku stērbele." Tad tulzna nozūd un uzmetās tam, kas tevi aprunājis ir.

14807

Ja kāds ļauns cilvēks dod ko dzert, tad viņam nemanot 3 pilienus vajaga noliet nost, tad tev nekas neskādē.

14808

Ja kāds dod zāles, tad nekad nevajaga paldies teikt, tad zāles nelīdz.

14809

Ja mājā grib žurkas izskaust, tad uz pirti ejot jānopērk slota, ne ar vienu nav jārunā, kad pārnāk mājās, jāņem slota un pa istabu pretī saulei ejot istaba jāslauka un jāsaka: "Visi mani jēriņi ārā uz lauku." Tad visas žurkas aiziet no mājās.

14810

Ja kārpas ir, tad jāiet pa krustceļu, jāpaņem kāds gruzis no zemes, jāpiespiež pie kārpas un jāsaka: "Lai tu pazūdi kā putekļi pa gaisu" 3 reizes un neskatīdamies