KolekcijaRīgas pilsētas 2. vidusskolas vākums
Atšifrēja LigaB
Atšifrējums

saimnieka lopi sasirgst un nobeidzas. Bet saimniekam vajag salasīt noburto olu un vēmekļus cūkas pūslī un pakārt skurstenī. Tad burvim sirds deg un viņš nāk lūgt pie saimnieka dzert. Saimniekam nevajaga dot burvim dzert, tad viņam pašam tiek visi grūtumi uzsūtīti un saimnieks tiek atpestīts.

14797

Var noburt govis, ka tās ļaujas, ka cūkas tām pienu izzīž. Tā govs paliek bez piena.

14798

Ja kādam var govi noburt, lai tā nedotu pienu, tad jāņem cirvis, jāiedzen durvju stenderī, jāapklāj ar baltu drānu un cirvja kāts jābrauka, tā kā slauktu. Tad govs vairs pienu nedod. Bet govs īpašniekam jāņem tapa un jāiedzen kokā, zara caurumā, tad būrējs uz vietas nomirst.

14799

Ja grib kādu veikalu iznīcināt, tad jānopērk 3 paciņas adatu un jāpaliek zem veikalu durvīm ar spicēm uz augšu, tad veikals iznīkst.

14800

Dadžus un ērkšķus nedrīkst istabā turēt, tad ir slikta dzīve mājā.

14801

Efejas nedrīkst turēt mājā, tad arī nav laba dzīve.

14802

Ja peles vai žurkas apstāj dzīvokli, tad no tā ir jāiziet, citādi nebūs labi.

14803

Kad iet uz tiesu, tad jāpaņem kāda laimīga bērna krekliņš līdzi un pie tiesas durvju sliekšņa jāpiesit ar kreiso kāju 3 reizes un