KolekcijaRīgas pilsētas 2. vidusskolas vākums
Atšifrēja Magdalina
Labots 2019-07-07 20:14:39
Atšifrējums arī kāds strauts. Strauts tek pa dziļu gravu. Pa gravas krastu iet kājceliņš no pilsdrupām uz Kokneses baznīcu.

9891

Kādā vecās pils pagrabā esot apslēpts daudz zelta naudas. Tā esot iebērta suņa ādā un noglabāta lādē. Uz lādes vāka tupot melns runcis ar zaļām acīm. Šo mantu esot izmeklējušies daudzi, bet bez panākumiem. To iegūšot tikai tas, kas atradīšot lādes atslēgu. Šī atslēga esot noglabāta zem kāda akmeņa,kājceliņa malā, kas ved no pilsdrupām uz baznīcu. Atslēgas atradējam tā jāgriežot trīsreiz riņķī, itkā slēgtu kādas neredzamas durvis. Bet atslēga tāpat kā manta ir apburta. kad atslēgu paņemot rokā, saceļoties vētra, un sākot nejaukā balsī aiz muguras ņaudēt kaķi un riet suņi.Bet atslēgas atradējs nedrīkstot skatīties atpakaļ, jo tad atslēga atkal nozudīšot. Pie trešā atslēgas grieziena visas skaņas apklustot. Tad vajagot iet uz pili, un atslēga pati parādīšot, kur manta apslēpta.