Bb06-Janis-Teteris-0014
AtšifrējaLinda_Pavlovska
Labots2019-01-29 15:11:30
Atšifrējumskulīti. Ganu puika sadzinis lopus mājā un viņam ļoti gribējies ēst. Viņš apēdis mazo kukulīti. Bet tūliņ nokritis zemē, sakliedzis trīs dienas un trīs naktis un nomiris. Bijis palicis melns kā zeme.

22

Veci ļaudis atminas upurvietas, kur nesuši dieviņiem ziedus, bez Dreimaņiem arī vēl vairākās vietās. Tā Mīlakšās nesuši ziedus zem kāda liela paegļa.

23

Vecais Gatartas lielskungs bijis ļoti nejauks kungs, godkārīgs un skaudīgs. Baznīcā tikai piegājis pie kristabniekiem, izņēmis bērnu no rokām un turējis. Pēc tam dāvājis sudraba rubli.
Viņš bijis traks uz sievietēm. Kāda veca māmiņa atminas, - viņa bijusi gadus piecus veca (tā tad apm. 65 g. atpakaļ), reiz viņu mājā iejājis vecais lielskungs. Viņas tanta izbēgusi no istabas un noslēpusies uz klētsaugšas un noteikusi, lai saka, ka viņas nav mājās. Tantas vīrs bijis nodots zaldātos, tantai lielskungs bijis iedāvājis tafeli, ali mācoties rakstīt. Viņam bijis vienalga, vai sieva, vai meita.
FailsBb06-Janis-Teteris-0014
KolekcijaJāņa Tetera folkloras vākums