Bb06-Janis-Teteris-0013
AtšifrējaLinda_Pavlovska
Labots2019-01-29 14:52:23
Atšifrējumspastalas došu!" Lata atteikusi un gājusi prom. Samaldijusies visu nakti un rītā izgājusi pie Ābeļu Cīruļiem. Tāpat reiz gadijies Nauen Bērtulim.

19

Vecais Ērmanis nacis no muižas darbiem uz māju. Bijis jau labi vēls. Mēnessgaismā uz ceļa uzreiz redzējis cimdu un paspēris ar kāju. Tā tūliņ kaut kas sāk tīties viņam ap kaklu un žņaudz nost. Meties cēlos un sācis skaitīt tēvrieiz un tā ar mokām ticis vaļā.

20

Dieviņi
Kalna Dreimaņos vēl tagad ir veca krāsmata. Tur agrāk svētvakaros mielojuši dieviņus. Jāņu vakarā bērni gājuši no Lejas Dreimaņiem uz Kalna Dreimaņiem līgot. Šņiceru Pēteris redzējis, ka uz krāsmatas ir maize un alus. Puika, nebēdnis ņēmis un pieķēzijis. Bet kā tiek mājā, tā mirst nost. Tēvs skrējis uz Kalna Dreimaņiem uz veco, lai attaisa. Tas teicis, kamdēļ ķēzījis, būtu ēdis, tad nekas nenotiktu. Tomēr attaisījis gan.

Kalna Dreimaņu saimniece cepusi maizī rijas krāsnī un dieviņiem priekšā ielaidusi mazu ku-
FailsBb06-Janis-Teteris-0013