Bb06-Janis-Teteris-0012
AtšifrējaLinda_Pavlovska

Ābeļu Kārkliņš kādu rītu atradis pagalmā beigtu sivēnu. Ielicis to krāsnī un sadedzinājis. Tūliņ otrā mājā Smaliķiem apsprāgušas visas cūkas.

17

Vadātāji, gari
Vecais Dankvelts braucis rudeni uz Nētķenas tirgu. Izbraucis jau vakarā, lai rītā agri tiktu tirgū. Pret Kliņķenes vecām rijām uzreiz viens vīrs iet viņam pa priekšu. Prasa Danveltam, kurp braukdams. Tā un tā, izstāsta. Nu lūdzis, lai šo ar pavedot. Labi. Braukuši abi un sarunājušies. Vīrs stāstījis, šis ejot vietu meklēt. Līdz šim viņš dzīvojis Kliņķenes rijās, bet viens ganu puika šo izdzinis. Dankveltam klausoties karsts vien gājis pār kauliem. Bet ko nu vairs darīsi. Kā tikuši Nētķenas tilta, tā vīrs ielecis Gaujā un pazudis. Ūdens vien novārījies.

18

Vecā Grišas Lata rudens vakarā nākusi no Gatartas uzmāju. Noāvusies kājas, lai nesabristu jaunās pastalas. Kā tikusi uz Dreimaņu ceļa, tā sākusi maldīties un iemaldījusies Liču daļā. Tur vienā paklnē augusi liela priede. Kā Lata piegājusi pie priedes, tā priedē viens saucis: Atdod man tās pastalas! - "Kaut Tevi velns, es tev
FailsBb06-Janis-Teteris-0012
KolekcijaJāņa Tetera folkloras vākums