Bb06-Janis-Teteris-0010
AtšifrējaLinda_Pavlovska

Agrāk židi bijuši lieli burvji. Reiz Vieslavēnu Kārkliņa tēvs sastridējies Drustu tirgū ar židu (veco Sīmani) par tabaku. Kā atbraucis mājā, tā nomiris.

12

Reiz tas pats Sīmanis saskaities uz Drustu mežsarga saimnieces Jaksenes, ka tā prasījusi no viņa maksu par naktsmāju. Ārā iedams, viņš lādējis, kaut viņai bērni akli dzimuši. turpat istabā uz mūriņa sēdējis zaldāts Juris. Tam tikušas dusmas. Lēcis augšā un nopēris židu. Bērniem nekas nenoticis.

13

Kaldavu Dzērve bijis liels burvis. Reiz otru Kaldavu saimnieks redz pa logu, ka Dzērve staigā ap viņa riju. Labi nebūšot, nodomājis, Dzērve veltīgi ap riju nestaigāšot. Kad Dzērve bijis prom, gājis lūkot un atradis lievenī aiz spāres vāveri. Paņēmis vāveri un noglabājis Ezeriņa purvā. Kā ienācis mājā, tā redz, ka otram saimniekam rija deg.

14

Juriņos dzīvojusi Ģībuļu Mažiņa. Viņai bijusi govs gaidāma. Mažiņa gājusi vairāk reizes uz kūti govi aplūkot un atradusi govij ap ragiem apsietu samezglotu pastalu auklu. Noraisijusi auklu un nesusi uz ista-
FailsBb06-Janis-Teteris-0010
KolekcijaJāņa Tetera folkloras vākums