Bb06-Janis-Teteris-0009
AtšifrējaLinda_Pavlovska
Labots2019-01-28 16:20:06
Atšifrējumsduši otrā rītā nešlavu un gribējuši to noglabāt, žids lielījies, lai tik dodot viņam ko ratus iesmērēt. Devuši ar. bet kā žids braucis uz Dunijām, tā pakalnē zirgs kritis un bijis beigts. Štakās nekas nenoticis. Nelaime bijusi aiznesta prom.

8

Liču Anniņa kādu vakaru aizgājusi uz Milakšām aitu cirpt. Nakti gulējusi kopā ar mājas meitu. Uzreiz meita uztrūkusies no miega un stāstījusi, ka redzējusi kūtī sarkanu tēviņu ar platmali galvā. Saimniece tūliņ skrējusi uz kūti un atradusi, ka govīm pārmīti valgi. Un otrā dienā govis sprāgst nost. Vainigais bijs Dzērve, tas bijis burvis, liels garš tēviņš ar sarkanu bārzdu.

9

reiz Ābeļu Kārkliņš redz, ka Džerve iet ap otra saimnieka tīrumi, velk vīzē olu un teic:

visi, vizi
baltu vīzi,
lai zaļo visi meži,
lai dzeltē tīrumiņi

turp.

vecais Kārkliņš bijis liels stiprinieks un ļoti drošs. Viņš sadusmojies, saķēris burvi un, iestiepis mežā, to krietni iepēris. Tīrumiems nekāda nekāda kaite nepiemetusies.

10

Ja pa burvja pēdām iet nesaskaities cilvēks, bez dusmām, tad viņam nelabums piemetas, ja dusmīgs - tad nē.
FailsBb06-Janis-Teteris-0009
KolekcijaJāņa Tetera folkloras vākums