Bb06-Janis-Teteris-0008
AtšifrējaLinda_Pavlovska
Labots2019-01-28 13:28:06
Atšifrējumstušas no pieres laukā. Neviens dakteris nevarējis palīdzēt, pati bijusi sevi nolādējusi. Kārkliņu mamma sākusi domāt, vai tik nu Priedenes lāsti nokrītot uz viņu pašu atpakaļ, un lūgusi veco Kārkliņu, ja tas ko darījis, lai atņemot. Vecais Kārkliņš izracis kūju un Priedene izveseļojusies.

5

Reiz Vāgānu Kalniņu kūtī bijis ienests nedzīvs teļš bez spalvas. Vecais Čirka paņēmis teļu un noglabājis. Te pret vakaru nāk no Juriņiem vecais Kristaps, liels burvis, draugoties. Uzņēmuši gan, pabarojuši un padzirdijuši. Tā tikai Kristaps palicis dzīvs.

6

Nākuši ziemas svētki. Liču māte vakarā likusi Anniņai izsijāt cūkām pelavas. Otrā rītā pelavās atraduši tauku klučus. Tūliņ tos aiznesuši uz purvu noglabāt. Vēl taī pašā dienā otrā mājā apsprāgušas visas cūkas.

7

Baižās dzīvojis Sloka - "Baižu mellis", liels burvis. Kad reiz viņam uznākusi vajadzība nešļavu nest, paņēmis pats sava nokautā vepra vēdergabalu, aiznesis uz Štakām un uzbāzis uz cūkkūts augšas. Štakās par nakti gulējis žids, vecais Mozus. Kad atra-
FailsBb06-Janis-Teteris-0008
KolekcijaJāņa Tetera folkloras vākums