Bb06-Janis-Teteris-0006
AtšifrējaLinda_Pavlovska
Labots2019-01-25 13:47:11
Atšifrējumslai tā dod viņam Līzi par sievu,Līze bijusi aizgājusi uz raunēniešiem pie radiem. Kaimiņu māte teikusi: "Ko nu vēl Līzi gaidīsi, ņem vien tepat Evu." Tā mans tēva tēvs apprecējies.

3

Par burvjiem un skauģiem
Sevišķi daudzpar burvjiem un skauģiem no pašas piedzīvojumiem zināja pastāstīt mana tēva māte. Bijusi ļoti grūta dzīve: viņi abi ar manu vectēvu bijuši jauni iesācēji, tikko kā saimniecību uzņēmuši, vajadzējis visas ēkas uzcelt u.t.t. Un te nu vēl kaimiņu saimnieks sācis viņus skaust. nekādi nevarējuši vairs lopu ieaudzēt, - visi labākie apsprāguši. Teļu jau nepavisam nevarējuši izaudzēt, veduši tos no muižas, arī tas nelīdzējis. Pa laikam no rītiem atraduši, vai nu laidarā, vai arī kūtī silēs un kūtsvidū gan olas, gan beigtus sivēnus, vai jērus, govs tesmeņus,
FailsBb06-Janis-Teteris-0006
KolekcijaJāņa Tetera folkloras vākums