Bb06-Janis-Teteris-0015
AtšifrējaLinda_Pavlovska
Labots2019-01-29 15:15:10
AtšifrējumsReiz viņš braucis no Jaundrustiem uz Gatartu un pa ceļam ieņēmis vienu jaunpiebaldzēnu vecenīti. Sācis prašņāt, ko ļaudis par veco Gatartas lielkungu runājot. Vecenīte nepazinusi viņa un visu stāstījusi, kā ļaudis viņu par cilvēku ēdāju saucot. Pie Gatartas kroga vecenīte izkāpusi un iegājusi krogā. Tur viņai prasijuši, kā tā lielskungs viņu vizinājis. vecenīte pārbijusies, vai tas bijis lielskungs, nu gan viņai būšot ellē gals. Bet nebijis nekas.
Pēc vecā lielkunga nāves, ļaudis runājuši, ka viņš esot atdots velnam par zirgu. Jau dzīvs būdams, bijis īsts bende un velna kalps.
FailsBb06-Janis-Teteris-0015
KolekcijaJāņa Tetera folkloras vākums