Ak26-Alvila-Kalniesa-dienasgramata-05-0108
AtšifrējaDagnijaUdre
Atšifrējums210.
nam Doņītim! To nevar mazināt nekāds dzēruma skurbums, nevar nekas atvainot un nevar būt nekādas piedošanas mūžu mūžos. Tādiem vienīgā pārmācība var būt tikai suņu pātaga. -
Pēcpusdienā. Atnāca Doņītis no darba tīri nomierinājies. Mums ar m. ar' palika labāk, arī mums prāts kļuva mierīgāks, jo galu galā tak jāskatās aukstasinīgāki uz dzēruma dullumu. - Pret vakaru bija Zariņa Ērika (bija arī vakar reizē ar Liepiņu Ainu). Lūdz Doņīti uz savām laulībām 18. VII. No Ērikas puses būšot tikai Doņītis, Asja un Brencēnu Guna. Doņītis dod Ērikai lielo mirti vaiņagam un E. lūdz Doņīti to pušķot.
Ē. saka, ka Doņītim vieta darba kamerā puslīdz droša. Jācer.
8. VII. 36. Šodien pēc v. st. 25. jūnijs - tātad mana dzimšanas diena. Nosita 60 gadi. Materiālā ziņā esmu palicis nabagu rindā, bet nejūtos nabags, jo mana ģimenes dzīve ir nesamaksājama bagātība, mūsu četras atvases uzvelk padebešos visas pasaules miljardu miljardus. Ko līdz nauda un cita manta, kad ģimene sairusi un sapuvusi? Par mūsu bērniem mēs tik varam priecāties, ne reiz tie nav likuši mums nopūsties. Gads atkal pagājis. Ja viņš nav devis zeltu un sudrabu, tad tomēr labvēlīgs viņš ir bijis, vismaz neatnesdams nekādu ļaunumu. Mūsu vajadzībām un pieticībai arī tas ir labi. Jāvēlas, lai arī uz priekšu nebūtu sliktāk.
Šorīt Doņītis ar Miķuzi kopīgi man uzdāvināja 2 sējumus igauņu rakstnieka Tamsāres romanu Zeme un mīlestība - Elīnas
211.
Zālītes tulkojumā. Nabaga zaķeļi atrāvuši sev vajadzīgāko un mani tā iepriecinājuši. -
It kā dzimšanas dienas sveicienu saņēmu no sava drauga Vennera vēstuli - atbildi uz manējo ar 40 gadu vecajām Pliskavas atmiņām.
No Būriņām un Zirņiem bija tēlegramma, no Žuliem (no Zvārdes) arī tēlegramma (luksus). Atnāca Miķis. Atcerējos daudzas savas dzimšanas dienas bērnībā, gan vēlāk. Bērnībā un jaunībā bijām vienmēr kopā ar saviem Veišu m. draugiem. Pr. 40 gadiem bija pie mums daudz graugu - tad svētījām ne tikai manu 20 g. dzimšanas dienu, bet arī manu skolas beigšanu un darba sākšanu.
Vakarā dzērām Kronlīna Jāņa sūtīto vīna pudeli. Norakstīju prof. Endzelīnam vēstuli par valodas kļūdām un nosūtīju prof. Tentera rakstu "J. Z." 143. nr.
9. VII. 36. Ļoti jauks un silts. Un es te sēdu zem liepām kā lapenē. Rakstīju Venneram vēstuli, aprakstot mūsu seminārā iestāšanos pēc savas vecās piezīmju grāmatiņas, kur atrodas atzīmes par Piebalgas beidzamo gadu un 1892. u. 1893. g. un vēlāk. -
Lasu palēnām "Zemi un mīlestību". - Ilgi sēdu laukā - priekš pusdienas no p. 10 - 3 p. p. Tik jauka vasara ilgi nav bijusi.
10. VII. 36. Par daudz jauks un silts. Sēdēju laukā, vēl rakstīju Venneram, lasīju. - Liepiņa Aina atnesa Br. Z. u. Rītu, kur Ducmanis un Liepiņš raksta par valodas jautājumiem, aizņemdami prof. E. - Ducmanis apvaino E., ka "lielā Latv. v. v. neesot latviska." Bet tur tak tik konstatēti vārdi u. viņu nozīme. Ko tur prof. E. varētu būt jaucis? Un E. erudīciju D.
KolekcijaAlvila Kalnieša (Klēbaha) dienasgrāmatas