ŠifravoDina Ozola
Atlikta
Patvirtintas
Taisytas2021-02-23 11:49:15
Šifravimasar mieru iet uz jauno māju. Teicu jā. Arī aprikozu dārzu teica, ka man došot. Atbildēju, ka jau iemērīja - Kas? Zemi riņķī apkārt pagasta vecākais un dārzu saimniecības vadītājs. Teicu, ka jau uzarām zemi un ziemoju kociņus. Tad esot labi.
Atliek gaidīt Ināru vietraugos. "Lielapguldē" gan ir vēl 4 brīvi dzīvokļi.
Ja mani laipni aizvedīs uz "Rūķiem", tad es nekādu dzīvokli jaunajās mājās vairs neredzēšu. Lai Ināra iekravājas te kādā šaurākā dzīvoklītī, izremontē manu, tad es aizkravāšaos uz viņas dzīvokli. Mēs ar Ivaru tik ilgi nodzīvojām mazā istabiņā un tagad arī te nekāda lielā labuma nav.
2. decembrī 11 00 +2C
No rīta agrāk arī bija silts. Zeme atkal mīksta.
Pamodos naktī. Nevarēju aizmigt. Cēlos un sāku kārtot māju. Virtuvē vēl bija silts. Plkst.2 ar minūtām. Mazgāju virtuvē durvis, skapīšus, grīdu. Kad varēju dabūt ūdeni, kūru plīti, mazgāju traukus. Istabā novācu gultas drēbes, pieliku vienu biezo aizkaru, uzklāju pārs omammas izšutās sedziņas. Rakstāmgaldu un grāmatplauktu vēl nesakārtoju. No otrās istabas aiznesu uz pagrabu dāliju gumus. No koridora arī šo to izvācu. Ragaviņas aiznesu uz šķūni. Te nedēļu ko krāmēties. Sīpolus ienesu virtuvē, jāsasien virtenēs un jāpakar pie sienas. Pa starpu pārs stundas pagulēju. 8 30 jau atkal biju augšā. Kamēr iznesu netīros ūdeņus un pielēju katlus ar tīru ūdeni gandrīz vai pusdienlaiks pienāca.
Sabaroju, padzirdīju, bietes rītam noskaloju un gāju mājās. Ilgi vistas nevarēju dabūt iekšā -gan smiltīs pērās, gan lapas un zāli knābāja. Aitām un telītei arī lapas iedevu. Tikai kazai nedevu.
Par dzīvokļu lietām runāju ar pasta priekšnieci un Fogtu. Inārai ir 1 mājā, vidus trepēs otrajā stāvā 13. dzīvoklis. Ja aizvedīšot, atpakaļ nevedīšot. Nedrīkst uzticēties. Lai remontē, var savākt visu vienā istabā.
3. decembrī
No rīta bija uzsalis, bet pusdienlaikā lija lietus. Vakarā 17 00 +2 silts. Vistas izlaidu laukā, bet nāca atpakaļ kūtī. Graudus pa saujiņai devu divas reizes.
Atnesu dāliju gumus un dzelzs grābeklīti. Savā lielajā maisa somā iebāzu vienu plakanu saspiestu spaini un spainī ieliku dālijas. Kad pa dubļiem negribas ratus vilkt, pa drusciņai varu arī atnest.
No rīta gaju uz diplomātiskām sarunām pie Olgas. Pastāstīju par direktora priekšlikumu. Teicu ka baidos, ka mani laipni aizvedīs uz "Rūķiem" un man nebūs ne "Lielapguldes" ne dzīvokļa jaunajā mājā. Tā varot gadīties. Ināra gribot tikt uz "Lielapguldi" darba dēļ. Viņai tagad būšot visas prakses. Kas tad Aleksis par prakses vadītāju meitenēm. Vai tad Olševskis būtu meistars meitenēm? Var gadīties. Reizi viņš mani meklējis, bet es nebiju vēl uz "Rūķiem" aizgājusi. Es teicu gan, lai nāk praksē uz manu privātfermu. Jāuzzina, varbūt kaut kas sanāk. Būs konkurence.

KolekcijaDiaries of Ligita Vucena