AtšifriejaInesee
Atšifriejums3. augustā
Šorīt jau nosūtīju parādu audzinātājai. Kad gan es kļūšu prātīgāka un varēšu ar savu naudu līdz galam aizbraukt!
Pa šo laiku esmu jau bijusi zvejot, ogās, peldēties, uz kino biju aizgājusi, biju skolā. Skolas dārzā iepotēju trīs kociņus. Maza cerība ka kaut viens augs.
Visu laiku ņemos ar izšuvumiem.
Ar direktori sasveicinājusies esmu, bet nejūtu, ka vajadzētu vēl reizi iet uz garāku sarunu. Tāda laikam neiznāks.

6. augustā
Ciemojos pie Dailas. Pie tās pašas reizes atstrādāju savas 12 kukuruzas stundas. Šejienes kukuruzas lauks un pati kukuruza ir muļķīga pakal ķēmošanās, ēna no visa tā. Kaut gan arī te var, tikai vajag strādāt kā cilvēkiem, nevis sēt kukuruzu slapjā zemē un sliktākā nekā kartupeļiem.
Daila ir teicamniece, citādi gan tā pati vecā Daila. Jaunlubānā viss ļoti šaurs palicis.
Dabūju V. Lāča "Zītaru dzimtu" šā gada izdevumu. Pēc lielās ravēšanas adata laga neturas pirkstos, tāpēc var palasīt.

10. augustā.
Pārs dienas atpakaļ skatījāmies filmu pēc V. Lāča romana "Uz jauno krastu". Filma jau nekad nevar dot to ko grāmata, bet šeit bija arī daži "Izpušķojumi". Citādi filma laba un noteikti pie pirmās izdevības skatīšos vēl. Tā ir latviešu dzīve, latviešu ļaudis, zeme; meži un lauki, purvi un pakalni, tās ir latviešu sētas. Ar vienu vārdu sakot, tā ir tāda maza īpatnēja vietiņa, nabadzīgāka, pelēka, šaurāka, bet skaistāka un mīļāka par visām citām - dzimtene, mazā dzimtene.
Tikko pabeidzu "Zītaru dzimtu". Pašreizejā izskatā tas ir jauks darbs un liekas, ka tur nav neko pielikt neko atņemt. Galu galā rakstniekam ir tiesības savas kļūdas izlabot.
Daudz vērtīga. Jauks optimisms. "Nē, vajadzēja būt izņēmumiem, veselām būtnēm, ko nespēja saindēt laikmeta tvans. Jo citādi tautai vairs nebūtu nākotnes, nebūtu gaišā spēka, kas to izvestu murgu naktij cauri. Un tā tas laikam arī bija, jo līdzās Galdiņu Vilmām un Zītaru Elzām vēl bija Sarmītes,
KolekcijaLigitas Vucenas dienasgrāmatas