LFK-0740-07972-buramvardu-kartoteka
AtšifriejaAnna9
Atšifriejums740,7972   Rēzeknes skol. inst.//
Vienu zagli noķert.
Ņem no sliegšņa apakšas trīs koka skaidiņas /kur tas zaglis gāja/ un ņemdams saki Dieva tā tēva, + tā dēla, tā + Dieva tā svēta gara vārda + Tad ņem vienu riteni un saliec šās skaidiņas iekš tā rumba un apgriez trīs reiz riņķī, griezdams saki:, es lūdzu Tev tu svētā Trīsvienība tu gribi man palīdzēt žēlīgi un man no zagļa, kas no N savā niknumā nozadzis, ka viņam nekāda miera netiktu, kamēr visu atpakaļ atness. Pēc tam nem un apgriez trīs reiz riņķī pret sauli. Tam tā iet, tam tā iet, tam tā iet +++ Tam atpakaļ vajaga atnest.
KolekcijaRēzeknes Valsts skolotāju institūta vākums