Ak01-Adama-Purmala-dzivesstasts-01-0030
AtšifriejaIlze Ļaksa-Timinska
Atšifriejums31.
rudenī un to samaksato rudens pusi pavassari deva atkal rokā pagast valde un ta tikka atlaists no vissam valsts nodokļu makzašanam un ta palika nabagu kārtā.
Bet nu uznāca 1864 tagd rudeni nāca uzsacišana no muižas uz māju iepirkšanu, ko nu lai darra, nu nu irr bēdiga būšaņa jo mannam tēvam naudas nemaz vairāk nav ka vien pieci rubļi, Māte aiziet uz saprašu pie ta brāļa aprunaties ko tie darrīs, bet ne ko ne kādas zinnašanas nedabbuja, tik ta dabbuja zinnāt kad abbi brāli tie norunajuši, kad būs abbi ar ceļ=kunzinu kopa pirkt spraš māju.
Bet manna tēva meitas vīram kalejam tam irr gan nauda
KolekcijaĀdama Purmaļa dzīvesstāsts