Nimetus
Ku tas šnīpis - ezerā

Cik viņš sadē [sadēja]? pūru un dvālikti
Kam tas labais dievam
Kam tas sliktais vellam.

Rotaļas.

Visi rotaļu dalīlbnieki [dalībnieki] sēž riņķī ar aizvērtam acīm. Viens iet ap riņķi apkārt un dzied, bērni bērni sārgaties, kad tā sīvā lapsa tek pati lapsa pamukusi asti vien tik atstājusi. tas rotaļu dalībnieks kurš iet pa riņķi, kad izdzied dziesmu tad sit kādam, kuŗam piesit tas paliek par lapsu.

53, 40

Meškunga [mežkunga] freiline trūdīgi sēdēja sarkana micīte galviņā. Ja nevari uzminēt kas tevi bučoja sēdi visu nakti.
Rotaļu dalībnieki sastājas riņķī meškunga freilene sēd riņķa vidū ar aizsietām acīm un sārkanu micīti galvā. No riņķa kāds rotaļas dalībnieks nobučo freileni un ja viņa nevar uzminēt kas viņu bučojis tad dzied ūjā ūjā vecais vilks nevar maizi nopelnīt un tad freilenei jāsēž tik ilgi lidz uzminēt.

Ava

Rotaļas.