Tekstistuse lisajaDace Nasteviča
KinnitatudEi
Uuendatud2022-06-23 12:33:19
Tekstistusierauga vistu meitu, nezinādams ko darīt. Viņš ierauga kastē garu desu. Ķesteris tūlīt grūždesu vistu meitai rīklē. Tik ilgi viņš grūda līdz vistu meita bija beigta, vēl viens gabals palika ārā. Ķesteris aizdzen atkal kasti un noliek turpat kur bija.
Bija jau pagājusi kāda nedeļa. Mācītājs liek braukt kastei pakaļ. Puiši pārved kasti un ienes mācītāja izstabā. Mācītāj pats uzlauž kasti. Viņš ierauga kā vistu meita beigta un vēl desas gabals pa muti ārā. Aiz dusmām iesaucās, ko riji kā vēls būtu ēdīs pamazām. Mācītājs tūlīt aiziet pie ķestera un saka, kā vistu meita nobeigusies, vai viņš nevaretu viņu kur iesviest, kā neviens to nemaz nezin. Ķesteris ir ar mieru lai tikai labi samaksā. Mācītājs samaksā daudz naudas. Ķesteris iebāž vistu meitu maisā un prom. Bet viņam ienāk pratā kā vēl kaut ko vajadzētu dabūt par vistu meitu. Ķesteris nes vistu meitu uz vecām rijām. Tur bija izmīdīti pūri. Viņš izvelk vistu meitu no maisa un nostellē tupiskis pie labības. Vienā rokā iestellē lapstiņu, otrā maisu.
No rīta muižas vagars iet apskatīties labību rijās. Viņš ierauga vienu sievu ka zog viņam pūrus. Viņš tūlīņ paķel spriguli un sāk zagli sist, vistu meita gar zemi un beigta. Vagaris redz ka tā ir mācītāja vistu meita. Viņš sāk žēloties, nevajadzēja tā darīt, viņai varbūt bija pietrūcis vistām ko ēst, mākusi iegrābt pūrus. Bet pie sevīm nosaka "nekas būs labi."
Vagars aiziet pie ķestera un teica ka viņam tā izgājis, vai viņš nevarētu viņam palīdzēt. Viņš atdošot visus tos pūrus kas rijā iz izmīdīti. Ķesteris ir ar mieru. Iebaž vistu meitu maisā un nes uz purvu. Viņam iznāk iet caur mežu. Pretī viņam nāk viens ar maisu. Abi nosviež maisus un iemūk mežā. Ķesteris iedomājās ka tik tam nav kas labs tai maisā. Viņš pirmais no mežā arā paķer svešā maisu un iet uz mājām. Pārnes mājā atraisa maisu un ierauga kā maisā ir gaļa un desas. Ķesteris saka "nu ir diezgan mantas dabūtas par mācītāja vistu meitu."
Tas kas nāca ķesterim pretī tas bija zaglis. Zaglis iznāk no meža ierauga kā mais vēl stāv, pajem un iet mājā. Zaglis ieiet izstabā un nu saka

KolekcijaCollection of Alsunga 6-year Primary School