РасшыфроўшчыкMaigaJankevica
Расшыфроўкаiekšas tev.

Reiz dzīvoja kāds vecis vārdā "Krīklis" un viņa sieva "Zūzanna". Viņi dzīvoja nesaticīgi jo tā Zūzanna bij riktīga Zūzanna. Reiz gadījās vienam meitēnam nest maizes cepjamo raugu viņiem jo Krīklis bija pasūtījis atnest no veikala. Meitēns nesis raugu un šie pašreiz ēduši. Zūzana sākusi lamāties kur būšot tik daudz likt raugu. Krīklis atbild: "raudzēšu tev "kuņķi" [kuņģi] lielāku. Zuzanai nekas nav ko teikt. Zuzana prasa meitēnam: "vai jūsmājās arī šis ēdiens (gaļa un maize) ir slikts ēdiens. Krīklis saka: zināms tas tāds dzērāju uzkožamais vien ir. Šnabi vien vajadzēja. Zūzanna dusmīgi: tev otrā galā vajadzēja ieliet šnabi, diezgan esi viņu lacis. Krīklis griež gabaliņu gaļas un rāda: "uzsmērē sinepes un tad piekož pie šnaba. Zūzanna paliek vēl sirdīgāka "Tev vajadzēja otru galu pagriest [pagriezt] gaisā un iesmērēt tur tās sinepes. Tā viņi strīdās dienu no dienas un tā Zūzanna, jo viņa dumjāki izsaka jo viņai lielāks prieks.

12715

46
Reiz dzīvojusi kāda vecenīte. Kuŗai bijusi liela cūka. Reiz cūka ielīdusies Saimnieka dārzā pie āboļiem. Saimnieks pucinājis cūku ar suni un suns saplēsis cūkai pakaļu. Vecenīte aizgājusi pie lielmātes sūdzēt. Lielmāte prasījusi: "kā tad tas tā bija. Vecenīte izkaidrojusi [izskaidrojusi]:
KolekcijaCollection of Rencēni Primary School