0017-Rigas-otra-vidusskola-31-0045
РасшыфроўшчыкLigaB
РасшыфроўкаA. Krauze I a
ķēniņš viņam licis uztaisīt. Te uz reizi lukturs [lukturis] gatavs, un šmurguļpuika dabū ķēniņa meitu par sievu. Ķēniņa meita viņu negrib, un no viņa izvilina visu gudrību un naktī nozog viņa lampiņu. Ķēniņa meita papucē lampiņu un atskan balss: "Ko pavēl cienīgs ķēniņa kungs." Ķēniņa meita vēlas tādu apakšzemes pili, kur viņu neviens nevarētu atrast, un aizbēg ar savu mīļāko. No rīta iet šmurguļpuika iet savu lampiņu meklēt. Viņš iet, iet, iet un mežā satiek divi [divus] puikas ķildojamies. Viņš prasa: "Par ko jūs ķildojaties?" Viņi atbild, ka ķildojoties tēva atstātā mantojuma
KolekcijaCollection of Riga Secondary School No. 2